Nieuwe editie van de Verzamelde gedichten van J. Slauerhoff

Next Post
Previous Post

J. Slauerhoff
Verzamelde gedichten

Nijgh & Van Ditmar, september 2018
ISBN 9789038804002, 1152 pagina’s
> hardcover € 34,99 | o.a. te koop bij bol.com

Dit najaar verschijnt een volledig herziene leeseditie van de Verzamelde gedichten van Slauerhoff, aangevuld met meer dan 100 nieuwe gedichten.

In 1941, vijf jaar na de dood van J. Slauerhoff, verschenen zijn Verzamelde gedichten, samengesteld door de jonge letterkundige Kees Lekkerkerker. Zijn Verzamelde gedichten beleefden bijna tachtig jaar lang, vrijwel onveranderd, herdruk op herdruk – ondanks het feit dat er inmiddels flink wat onbekende gedichten waren opgedoken.

In deze  nieuwe editie van de Verzamelde gedichten is alle poëzie van Slauerhoff voor het eerst in de juiste volgorde samengebracht. Alle door hem gebundelde en verspreid gepubliceerde gedichten en alle later in de nalatenschap aangetroffen poëzie zijn aangevuld met circa honderd niet eerder in de Verzamelde gedichten opgenomen verzen, waaronder Slauerhoffs studenten poëzie, vertalingen, en gewraakte spotverzen. Uit Verzamelde gedichten blijkt wederom dat Slauerhoff de grootste dichter van zijn generatie was. (uitgever)

Bezorgd door Hein Aalders en Menno Voskuil.

Boekpresentatie – Op 12 oktober 2018 wordt tijdens een feestelijke avond de nieuwe editie van Slauerhoffs Verzamelde gedichten gepresenteerd in De Nieuwe KHL te Amsterdam.

>> boeken van Slauerhoff bij bol.com

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.