Moya de Feyter wint met ‘Massastrandingen’ de J.C. Bloem-Poëzieprijs 2021

Next Post
Previous Post


9 mei 2021 | Moya de Feyter (Brasschaat 1993) heeft met haar bundel Massastrandingen de tweejaarlijkse J.C. Bloem-Poëzieprijs gewonnen. 

• Moya de Feyter
Massastrandingen
Uitgeverij Vrijdag, 2019

<< o.a. te koop via bol.com >>

Wat doen we als het begint te stormen en het na dagen nog niet ophoudt? Wat moeten we denken wanneer bomen bloeden? Wat wou de walvis zeggen toen hij zich op de kust wierp? Massastrandingen is een caleidoscopisch prozagedicht. Het is een poging om op kieren te dansen, tussen afgrond en verwachting, tussen mens en zeezoogdier.

De jury, bestaande uit publiciste Noraley Beyer en de dichters Hanz Mirck en Willem Ties, was unaniem in haar oordeel en koos uit een drietal genomineerden voor De Feyter.

De andere genomineerden voor de prijs waren Marieke Lukas Rijneveld met ‘Fantoommerrie’ en Johannes van der Sluis met ‘Ik ben de Verlosser niet.’

Moya de Feyter (1993) studeerde theaterwetenschappen en publiceerde onder andere in Deus Ex Machina en Op Ruwe Planken. Ze debuteerde in 2018 met ‘Tot iemand eindelijk’; hiervoor werd ze genomineerd voor de Poëziedebuutprijs aan Zee. [wikipedia]

De prijs wordt zondag 30 mei uitgereikt in Steenwijk in Rabo Theater De Meenthe.

  • J.C. Bloem-poëzieprijs | site | wikipedia | berichten
    voor de tweede dichtbundel van een Nederlandstalig dichter (2-jaarlijks)

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.