‘Mijlpalen en millimeterwerk’ – bibliografie en biografie van het oeuvre van A.F.Th.

Next Post
Previous Post

 


Een overzicht van Van der Heijdens omvangrijke oeuvre en de aandacht die het kreeg in de media, maar ook een ‘biografie’ van dat oeuvre: aan de hand van fragmenten uit interviews, brieven en prozateksten.

• Jan Brands
Mijlpalen en millimeterwerk
Een biografie van een oeuvre
Querido, oktober 2021
9789021419893, hardcover,
624 pagina’s, € 49,99

<< o.a. te koop via bol.com >>


Ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van A.F.Th. van der Heijden verschijnt ‘Mijlpalen en millimeterwerk’ van Jan Brands: de biografie van een oeuvre.

Jan Brands volgde het werk van A.F.Th. van der Heijden veertig jaar lang en verzamelde gedurende die periode een enorme hoeveelheid gegevens, die hij in Mijlpalen en millimeterwerk presenteert. Hij bracht niet alleen Van der Heijdens omvangrijke oeuvre in kaart, en de aandacht die het kreeg in de pers en op radio en tv, maar schreef ook een ‘biografie’ van dat oeuvre: aan de hand van fragmenten uit interviews, brieven en prozateksten toont hij hoe het schrijverschap van Van der Heijden zich in de afgelopen decennia ontwikkelde.
Van der Heijden leidde Brands rond door zijn archieven en gaf hem een vooruitblik op alle boeken die nog in aanbouw zijn. Mijlpalen en millimeterwerk biedt zo een compleet overzicht. (uitgever)

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.