Mensje van Keulen wint de J.M.A. Biesheuvelprijs 2021

Next Post
Previous Post


14-02-2021 | Mensje van Keulen heeft met haar bundel ‘Ik moet u echt iets zeggen’ (Atlas Contact) de J.M.A. Biesheuvelprijs 2021 gewonnen.

• Mensje van Keulen
Ik moet u echt iets zeggen
Atlas Contact, 2020

<< o.a. te koop via bol.com >>

‘Ik moet u echt iets zeggen is een bundel die imponeerde met haar ongekend natuurlijk klinkende dialogen, geraffineerde plots die telkens naar een even verrassende als bevredigende ontknoping toewerken en psychologische schetsen die in een paar nonchalante zinnen een compleet universum suggereren. Een nieuw kroonjuweel in het oeuvre van de koningin van de vorm.’ (jury)

In Felix Meritis in Amsterdam werd voor de zesde maal de J.M.A. Biesheuvelprijs uitgereikt, de literaire prijs voor de beste Nederlandstalige korteverhalenbundel van het afgelopen jaar. Mensje van Keulen [wikipedia] won met haar bundel ‘Ik moet u echt iets zeggen’ een bedrag van € 8.774. Dit bedrag is geheel door middel van crowdfunding bijeengebracht – uniek voor een literaire prijs.

De shortlist van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2021 bestond uit drie titels:

De jury van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2021 bestaat uit Ionica Smeets (voorzitter), Dirk-Jan Arensman, Bo van Houwelingen, Christine Otten en Ronald Soetaert.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.