Menno Hertzberger Prijs 2019 voor Prof. dr. Günter Schilder

Next Post
Previous Post

25 februari 2019 | Prof. em. dr. Günter Schilder krijgt de zeventiende Menno Hertzberger Prijs, voor zijn gehele oeuvre, maar in het bijzonder voor zijn standaardwerk Early Dutch Maritime Cartography (Brill | Hes & De Graaf, 2017). De prijs wordt op 21 maart uitgereikt.

Günter Schilder, Early Dutch Maritime Cartography
Brill Academic Publisher, 2017
o.a. te koop via bol.com >>

De laureaat van de zeventiende Menno Hertzberger Prijs – voor personen die zich hebben onderscheiden op het terrein van de boekgeschiedenis – is prof. dr. Günter Schilder, voor zijn gehele oeuvre, maar in het bijzonder voor zijn standaardwerk Early Dutch Maritime Cartography.

Before Amsterdam developed into Europe’s most important commercial hub in the seventeenth century, demanding and controlling manufacture of maps and sea-charts, a major School of Cartography already flourished in the so-called Kop van Noord-Holland’, the region just north of Amsterdam. This School specialised in the production of small-scale charts of larger areas, like European coastlines, the Indian Ocean and the Atlantic Ocean. (publ.)

De Menno Hertzberger Prijs is in 1963 ingesteld door de Nederlandse antiquaar Menno Hertzberger, destijds voorzitter van de Nederlandsche Vereeniging van Antiquaren, om de bestudering van de boekgeschiedenis en de beoefening van de bibliografie te stimuleren.

Jury – De jury, tevens het bestuur van de Stichting Menno Hertzbergerprijs, bestaat uit Paul Hoftijzer (voorzitter), Frank Rutten (secretaris), Yvonne Bleyerveld, Paul van Capelleveen en Pierre Delsaerdt.

Aanmoedigingsprijs – Aan Dr. Arthur der Weduwen zal de zesde Menno Hertzberger Aanmoedigingsprijs worden uitgereikt voor zijn boek Dutch and Flemish Newspapers of the Seventeenth Century, 1618-1700 (Brill, 2017).

Arthur der Weduwen,
Dutch and Flemish Newspapers of the Seventeenth Century

Brill Publishers, 2017
o.a. te koop via bol.com >>

Prijsuitreiking – Op donderdag 21 maart bent u van harte welkom om bij de uitreiking te zijn van de zeventiende Menno Hertzberger Prijs 2019 met een lezing van Tom Lanoye. De uitreiking vindt plaats in de aula van de KB.

De Menno Hertzberger Prijs werd voor het laatst uitgereikt in 2015, toen Ina Kok, conservator van de Athenaeumbibliotheek in Deventer, de prijs kreeg voor haar boek Woodcuts in Incunabula Printed in the Low Countries.

  • Menno Hertzberger Prijs | site | wikipedia | berichten
    voor personen die zich hebben onderscheiden op het terrein van de boekgeschiedenis

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.