‘Man met hoed’ – de gedichten van Lieke Marsman

Next Post
Previous Post

Lieke Marsman
Man met hoed
gedichten 2005 – 2017

Atlas Contact, juni 2017
ISBN 9789025450892, 192 pagina’s
> hardcover € 24,99 | bestel

Lieke Marsman (1990) debuteerde als dichter in Tirade. Haar eerste bundel Wat ik mijzelf graag voorhoud verscheen in 2010 (Van Oorschot) en werd bekroond met de Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs, de Liegend Konijn Debuutprijs en de Buddingh’-prijs. In 2014 verscheen haar tweede bundel De eerste letter (Van Oorschot).

In juni 2017 maakt Lieke Marsman met Het tegenovergestelde van een mens haar debuut als prozaschrijver. “Een roman die ons aan het denken zet over de pijnlijk bescheiden plek die we innemen op de wereld: wie zal ons missen als we ten onder zijn gegaan aan smeltend poolijs?”

Tegelijk verschijnt nu een verzamelwerk met haar gedichten.

De poëzie van Lieke Marsman heeft altijd veel begrip voor de lezer. Dat levert een vorm van vervreemding op die bijzonder is, maar niet oncomfortabel. Hoe weet ze dat nu? ben je vaak geneigd te denken als je de gedichten van Marsman leest. In Man met hoed zijn haar eerste twee bundels bijeengebracht: Wat ik mijzelf graag voorhoud en De eerste letter. Een simpele daad van rechtvaardigheid, want deze bundels horen er gewoon te zijn. De bundels worden bovendien aangevuld met vroeg en minder vroeg werk, en met enkele vertalingen die misschien een voorzichtig antwoord geven op de vraag hoe ze het allemaal weet. Man met hoed is een aangename ontmoeting met een dichter. (uitgever)

Lieke Marsman : websitewikipedia | dbnl |

>> Meer boeken van Lieke Marsman bij bol.com

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.