‘Macbeth heeft echt geleefd’ – Pieter Steinz reist door Europa in de voetsporen van 16 literaire helden

Next Post
Previous Post

Pieter Steinz
Macbeth heeft echt geleefd
een reis door Europa in de voetsporen van 16 literaire helden

Uitgeverij Nieuw Amsterdam, maart 2011
paperback, illustr., 240 pagina’s, 23 x 16 cm
ISBN 9789046809969, verkoopprijs € 24,95

In 2014 herdrukt als ‘Dracula heeft echt geleefd’ –
o.a. te koop bij bol.com


Uilenspiegel, Robin Hood, Don Juan – hun namen zijn spreekwoordelijk geworden. Maar wie realiseert zich dat ze echt hebben geleefd?
Op zoek naar historische figuren die niet weg zijn te denken uit de westerse cultuurgeschiedenis bezocht Pieter Steinz het bos van Macbeth, de burcht van Vlad Dracula, het graf van Koning Arthur en de stad waar Rabbi Löw zijn Golem kneedde. Hij vond ridder Roeland in de besneeuwde pas van Roncesvalles, Wilhelm Tell in de stortregen bij het Vierwoudstrekenmeer, Leonidas en zijn 300 Spartanen in zinderend Thermopylae. Door Italië, Ierland, Duitsland en Spanje volgde hij het spoor van de enige vrouwelijke paus, de middeleeuwse abt die de Nieuwe Wereld ontdekte, de Leugenbaron, de Nibelungenhelden, de alchemist die zijn ziel aan de duivel verkocht, en niet te vergeten de grootste vrouwenversierder aller tijden.
(uitgever)

Pieter Steinz (1963-2016) studeerde geschiedenis en Engels; hij werkt als chef Boeken van NRC Handelsblad en als boekbespreker van de zaterdagse Tros Nieuwsshow.
Eerdere titels van zijn hand zijn Lezen &cetera (25.000 exx. verkocht), Lezen op locatie en Het web van de wereldliteratuur. Zijn recentste boek, De duivelskunstenaar, kreeg vijf sterren in de Volkskrant en vier in Het Parool.

Over het boek werd geschreven door…

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.