Maarten ´t Hart wint Ina Dammanprijs 2018

Next Post
Previous Post

1 oktober 2018 | Het bestuur van de Vestdijkkring kent de Ina Dammanprijs dit jaar toe aan Maarten ´t Hart voor zijn essays over en aandacht voor Simon Vestdijk in publieke optredens.

Maarten ´t Hart toont in zijn vele essays en artikelen over een grondige kennis te beschikken van Vestdijks oeuvre, en daarnaast geeft hij daar uiting aan in talloze publieke optredens in de media, tot op heden! Hij doet dat in een mix van stelligheden gedrenkt in ironie op een geheel eigen en onvestdijkiaanse wijze. Ook in zijn onlangs verschenen De wereld van Maarten ´t Hart (2017).

Met de Ina Dammanprijs wil de Vestdijkkring iemand onderscheiden die een belangrijke bijdrage levert aan het in stand houden van de belangstelling voor de persoon en het werk van de schrijver Simon Vestdijk (1898-1971), een van de belangrijkste Nederlandse auteurs, ooit kandidaat voor de Nobelprijs Literatuur. De prijs bestaat uit een geldbedrag en een beeldje van Ina Damman, vervaardigd door de weduwe Mieke Vestdijk.

De tweejaarlijkse prijs die in 1999 is ingesteld, wordt op zaterdag 10 november in de Grote Kerk van Harlingen uitgereikt. Tijdens die gelegenheid wordt ook de Anton Wachterprijs uitgereikt voor het beste debuut in de afgelopen twee jaar naar het oordeel van een jury.

  • Ina Dammanprijs | site | wikipedia | berichten
    voor studies, vertalingen en bewerkingen van of over Vestdijk (2-jaarlijks)

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.