Longlist ANV Debutantenprijs 2017

Next Post
Previous Post

18 maart 2017 | De nominatiejury van de ANV Debutantenprijs, de jaarlijkse prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige fictiedebuut, heeft voor de editie van 2017 elf boeken op de longlist gezet.

Dit werd op 18 maart bekendgemaakt tijdens het Debutantenbal in De Balie in Amsterdam. Op de lijst staan de volgende elf debuten.

> klik op de titels voor nadere informatie over de boeken bij bol.com

ANV debutantenprijs – Het bijzondere van de ANV debutantenprijs is dat hij zowel een vakjury- als een publieksprijs is: een vakjury nomineert uit de Nederlandse en Vlaamse prozadebuten van een kalenderjaar eerst een longlist en daarna een shortlist van drie titels die door lezers in Nederland en Vlaanderen beoordeeld worden. Die oordelen bepalen de uiteindelijke winnaar.

Bekendmaking genomineerden – Op 7 april wordt bekendgemaakt welke drie boeken worden genomineerd voor de prijs, waarna lezers bepalen wie van deze drie debutanten de ANV Debutantenprijs van € 7.500,- wint.

Bekendmaking winnaar en prijsuitreiking – Op zondag 2 juli 2017 wordt de winnaar bekend gemaakt in een feestelijk programma met de drie genomineerden op de Boekenmarkt van Dordrecht.

Samenstelling jury 2017 – Casper Markesteijn (auteur, voorzitter DordtLiterair), Jelle van Riet (literair journaliste voor De Standaard, schrijfster, interviewster/presentatrice, jurylid ECI Literatuurprijs), Kees Snoek (schrijver en hoogleraar Nederlandse letterkunde en cultuurgeschiedenis aan de Sorbonne in Parijs), Esther Op de Beeck (Universiteit Leiden), Arjan Peters (recensent en redacteur van de Volkskrant).

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.