Literair wandelen door het Geldrop van A.F.Th. van der Heijden

Next Post
Previous Post

Han Roijakkers
Door de spiegel van A.F.Th. van der Heijden
een literaire wandeling in de verbeelding en werkelijkheid van zijn Geldropse jeugd

Lecturis, april 2017
ISBN 9789462262188
> paperback € 14,95 | o.a. te koop bij bol.com

A.F.Th. van der Heijden werd op 15 oktober 1951 in Geldrop geboren en woonde daar tot zijn twintigste.

Een Geldropse werkgroep heeft een literaire wandeling uitgezet door Van der Heijdens land van herkomst: het Geldrop van werk en werkelijkheid. De wandeling voert langs locaties van scènes uit romans en biografische requiems. De lezende wandelaar leeft mee in citaten uit deze verhalen. Ze vertellen over kinderdroom, alcoholschandaal, liefdespikanterie, moederverering, vaderongemak, jongensvriendschap, jongerenleed; allemaal ingebed in een veelstemmige herschepping van Brabantse werkelijkheid.

Verspreid in barokke romanverdichting komt de wandelaar op de biografische plaatsen van de schrijver. Daar zijn de huizen, scholen, cafés, straten, pleinen, waar hij woonde en leefde, opgroeide en zich ontwikkelde tot zijn twintigste jaar.

Het boek begint met een schets van leven, werk en kunstenaarschap van de schrijver. De kern van het wandelboek is de beschrijving van de route in loopaanwijzingen, beknopte inleidingen op verhaalscènes en brede citaten uit zijn werk. Daarnaast zijn er jeugdfoto’s van de schrijver en beelden van het Geldrop van toen opgenomen. Het omslag is uitgevoerd met een uitvouwbare wandelkaart. Het geheel is een informatief en inspirerend boek dat de lezer zal uitnodigen om de boeken van A.F.Th. van der Heijden (opnieuw) te gaan lezen.

Hieronder een videoverslag van de boekpresentatie op 7 april in Café De Muis te Geldrop.


(upload lokale omroep Studio040, 10 april 2017)

A.F.Th. van der Heijden wandeling – De wandelingroute is op zaterdag 8 april 2017 op Kasteel Geldrop geopend. De wandeling van acht kilometer bestaat uit twee lussen van vier kilometer met op het snijpunt het Kasteel Geldrop, tevens begin- en eindpunt van de literaire wandeling – zie website A.F.Th. van der Heijden wandeling.

>> zie meer literaire wandelingen bij bol.com

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.