‘Lezen in tijden van Netflix’ – een gids voor elke boekliefhebber

Next Post
Previous Post

Felicitas Von Lovenberg
Lezen in tijden van Netflix

Cossee, mei 2019
ISBN 9789059368446, paperback, 174 pagina’s, € 17,50

o.a. te koop bij bol.com >>

De concurrentie in het gevecht om onze tijd is genadeloos: smartphone, tablet en pc smeken om aandacht en knagen onophoudelijk aan onze leestijd. Paradoxaal genoeg komt een recente representatieve studie naar leesgedrag tot de conclusie dat 82 procent van de ondervraagden de rust, concentratie en onthaasting tijdens het lezen als bijzonder aangenaam en waardevol ervaart. Aan deze kloof tussen gevoel en praktijk valt iets te doen.

Felicitas von Lovenberg heeft onderzoek, lezerservaringen en haar eigen leesgedrag bijeengebracht in dit boek. Voor allen die tips nodig hebben om hun leesgedrag te optimaliseren, geen tijd meer hebben om te lezen of met de zin en onzin, het nut en de meerwaarde van het lezen worstelen.

Von Lovenberg vertelt geanimeerd en uiterst onderhoudend over hoe het lezen de sociale competentie en het zelfbewustzijn kan bevorderen. Hoe het ideologieën ondermijnt, ons minder eenzaam maakt en nieuwe werelden voor ons opent. Ze bespreekt deep reading, leesclubs, boekenkasten, bibliotheken en het voorlezen. En als het ten slotte om de meest boeiende, verrassende, afschuwelijke, verliefde of aartsluie romanfiguren gaat, is het helemaal feest. (uitgever)

Vertaald door Marcel Misset

Felicitas von Lovenberg (Münster, 1974) is een Duitse journalist, literatuurcritica en auteur. Ze begon in 1998 op de cultuurafdeling van de Frankfurter Allgemeine Zeitung en werd twee jaar later critica op de literatuurredactie. Sinds 2008 modereert Von Lovenberg het literaire tv-boekenprogramma Lesenswert. Nu is ze uitgeefster bij het prestigieuze Piper Verlag in München. [wikipedia]

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.