Leo de Bruin, typograaf

Next Post
Previous Post

E. Lentjens en Henk Hoek
Leo de Bruin, typograaf
Een hommage

Uitgeverij Huis Clos, december 2010
softcover (ingenaaid), 128 pagina’s, 22 x 17 cm
ISBN 9789079020096, verkoopprijs € 19,50

Sun
Leo de Bruin (1949-2008) bepaalde jarenlang de typografie van de uitgaven van de Nijmeegse uitgeverij Sun. Door hem vormgegeven boeken werden verschillende malen bekroond bij de Best Verzorgde Boeken.

Hommage
In Leo de Bruin, typograaf, dat mede uit een initiatief van intimi is voortgekomen, wordt het werk van De Bruin gedocumenteerd en belicht.
Eric de Kuyper en Ad de Visser, auteurs wier werk hij vorm heeft gegeven, doen verslag van hun samenwerking. Henk Hoeks, redacteur van uitgeverij SUN, schetst een beeld van de ontwikkeling van De Bruins typografie voor de SUN en karakteriseert zijn werk.
Karel Martens, die De Bruin voorging als vormgever bij de SUN, bespreekt het werk invoelend en waarderend. En de ontwerp-criticus Ewan Lentjes plaatst het werk van De Bruin in het bredere kader van de veranderende taakopvatting van de typografie.
Een oeuvrelijst besluit de uitgave.

>> Leo de Bruin, typograaf is de 36e uitgave van Uitgeverij Huis Clos. Het verschijnt in een oplage van 750 exemplaren en is te bestellen bij de uitgeverij.

>> Radio: VPRO De Avonden – woensdag 16 februari 2011, radio 6. In het tweede uur (22-23 u) Anton de Goede spreekt met grafisch ontwerper Piet Gerards en uitgever Henk Hoeks, mede-oprichter van uitgeverij SUN, naar aanleiding van de monografie ‘Leo de Bruin, typograaf’.

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.