Koos Staal ‘Koppeltekens / Couples’

Next Post
Previous Post


• Koos Staal
Koppeltekens / Couples

Koos Staal (1951) was bijna vijftig jaar ontwerper en grafisch vormgever [wikipedia].

Toen hij stopte met werken voor opdrachtgevers vierde hij dat moment met het maken van een boekje in eigen beheer waarin de kracht en het nut van het grafisch ontwerpen op een buitengewoon leuke manier wordt aangetoond.

Een eerdere oproep aan vrienden, bekenden en collega’s om hem afbeeldingen te sturen van al of niet opvallende m/v-pictogrammen op wc-deuren leidde tot een vloed aan plaatjes van koppels op deuren in binnen- en buitenland.

Koppeltekens gaat over het nut van grafische vormgeving n.a.v. de beeldtaal van m/v pictogrammen. Met de toename van genderneutrale toiletten zullen veel van deze m/v tekens verdwijnen. Vandaar deze bloemlezing die tevens laat zien dat de kracht van grafische vormgeving is dat elk visueel ‘probleem’ op vele manieren opgelost kan worden.

Koppeltekens bevat een selectie van een kleine 200 m/v-koppels, gerubriceerd in 12 thema’s.
Daarnaast zijn er bijdragen opgenomen uit het werkarchief van Joost Swarte, Thonik, Studio Boot, Stang Gubbels, Pentagram NY en Studiostaak.

• Koos Staal – Koppeltekens / Couples
softcover met flappen, 96 pagina’s, € 20,00
te bestellen bij: koppeltekens@gmail.com

 

Van Koos Staal vermelde ik eerder (2013) het boek ‘De krant van gisteren, uitgelezen hergebruik’, over wat u allemaal kunt doen met een krant behalve lezen.

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.