Jubileumboek 30 jaar boekhandel De Omslag

Next Post
Previous Post

Saskia Goldschmidt
Veel succes met uw enthousiasme
biografie van een boekhandel

De Omslag, maart 2017
144 pagina’s, € 17,50 |
bestel bij boekhandel De Omslag

In maart 1987 begon Trude Gerritsma boekhandel De Omslag, in een fraai historisch pand aan de Wijnhaven te Delft. Deze maand verschijnt ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van de boekhandel de uitgave ‘Veel succes met uw enthousiasme, biografie van een boekhandel’.

Het laat de lezer meeleven met het wel en wee van een kleine zelfstandige boekhandel. Het is een geanimeerd verslag van een met vrolijkheid en opgeheven hoofd gevoerde worsteling om ondanks de terugloop van de boekverkoop en de toenemende schaalvergroting te overleven als onafhankelijke boekhandel.
Het literaire culturele leven in Delft was dankzij de activiteiten van De Omslag dertig jaar lang rijkelijk gevuld met talloze hoogtepunten, met feestelijk vormgegeven literaire salons, rondvaarten, poëzie-activiteiten en concertlezingen, waarbij bekende en onbekende auteurs optraden.
Reve, Brokken, Komrij, Haasse, Van Kooten, Dorrestein en vele anderen genoten van de buitensporige gastvrijheid van De Omslag. Hun literaire dankbetuigingen vormen, samen met anekdotes, persoonlijke ontboezemingen, foto’s en krantenartikelen, de kern van deze rijk geïllustreerde geschiedschrijving.’

Boekpresentatie – Op 12 maart wordt in De VAK het eerste exemplaar van ‘Veel succes met uw enthousiasme, biografie van een boekhandel’ overhandigd aan Marja van Bijsterveldt, burgemeester van Delft. Met optredens van dichter (en zanger van De Dijk) Huub van der Lubbe en fluitist Ronald Snijders.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.