Jan van Aken wint de F. Bordewijk-prijs 2018 met zijn roman ‘De ommegang’

Next Post
Previous Post

25 oktober 2018 | Jan van Aken wint met zijn roman ‘De ommegang’ de F. Bordewijk-prijs. Dit is een van de literaire prijzen die worden toegekend door de Jan Campert-stichting.

Jan van Aken, De ommegang
Querido, 2018
o.a. te koop bij bol.com >>

De ommegang is een meeslepende historische roman over de mogelijkheden en beperkingen van het geheugen. Jan van Aken voert ons van een middeleeuwse bibliotheek in Engeland via de verwoeste gebieden langs de Zijderoute naar een kleine stad aan de Bodensee, waar koning, kardinalen, adel en geleerden strijden voor de eenheid van Europa. (uit de flaptekst)

De winnaars van de Haagse literaire prijzen werden bekendgemaakt in het radioprogramma Kunststof. Naast Jan van Aken wint Marja Pruis de tweejaarlijkse Jan Greshoff-prijs voor haar boek ‘Genoeg nu over mij’ en Annemarie Estor ontvangt de jaarlijkse Jan Campert-prijs voor haar dichtbundel ‘Niemandslandnacht’.

De winnaars ontvangen elk een bedrag van 6.000 euro.

De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Schrijversfeest, de afsluiting van Winternachten internationaal literatuur festival Den Haag, op zondagmiddag 20 januari 2019 in het Theater aan het Spui in Den Haag.

In 2017 werd de prijs gewonnen door Jeroen Olyslaegers met WIL.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.