Jaarboek voor Nederlandse Boekgeschiedenis 2019

Next Post
Previous Post


Jaarboek voor Nederlandse Boekgeschiedenis 2019

Vantilt, juni 2019
ISBN 9789460044328, paperback, 224 pagina’s, € 29,50

o.a. te koop bij bol.com >>

Jaarlijks brengt de NBV, de Nederlandse Boekhistorische Vereniging,  in samenwerking met Uitgeverij Vantilt het Jaarboek voor Nederlandse Boekgeschiedenis uit, dat een gevarieerd overzicht geeft van nieuw onderzoek op het gebied van de Nederlandse boekgeschiedenis. Het jaarboek wordt gewoonlijk in juni tijdens de jaarvergadering gepresenteerd. Alle leden van de NBV ontvangen een exemplaar, maar het jaarboek is ook in de reguliere boekhandel te koop.

In juni 2019 is de 26e editie van het Jaarboek voor Nederlandse Boekgeschiedenis verschenen. Met dit jaar als thema ‘Boek en beeld’. De relatie tussen boek, tekst, typografie en beeld wordt in deze jaargang uitgebreid onderzocht vanuit zeer wisselend perspectief. Boek en boekillustratie worden zo belicht van de middeleeuwen tot heden. Met speciale aandacht voor prenten, atlassen, houtsneden, kinderboekillustraties, strips en nog heel veel meer.

Daarnaast biedt het Jaarboek zoals gebruikelijk een reeks stevige artikelen van uiteenlopende aard. Onder andere over drukken van Bredero en over Haarlemse meesterproeven uit de achttiende eeuw.

De Nederlandse Boekhistorische Vereniging (NBV) is er voor een ieder die het oude en het nieuwe boek in al zijn verschijningsvormen een warm hart toedraagt. De NBV, opgericht in 1993, is een actieve vereniging met ca. 600 leden, van prominente wetenschappers tot amateur-onderzoekers, van journalisten tot antiquaren. [website]

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.