‘In poëzie en oorlog’ – Bas Kwakman over Vijftig jaar Poetry International

Next Post
Previous Post

Bas Kwakman
In poëzie en oorlog
Vijftig jaar Poetry International

De Arbeiderspers, mei 2019
ISBN 9789029525602, paperback, 400 pagina’s, € 24,99

o.a. te koop bij bol.com >>

In 2003 trad Bas Kwakman aan als directeur van Stichting Poetry International. Na 16 jaar neemt hij afscheid. Tijdens de vijftigste editie van het Poetry International Festival – 13 tot en met 16 juni in De Doelen te Rotterdam – presenteert Kwakman zijn boek In poëzie en oorlog, een persoonlijke kijk op vijftig jaar Poetry International en de zestien jaar dat hij daaraan leiding gaf.

In In poëzie en oorlog onthult festivaldirecteur Kwakman op verrassende en soms ontluisterende wijze de wereld van de poëzie. Daarbij ontziet de schrijver niets en niemand, ook zichzelf niet. In poëzie en oorlog is alles geoorloofd.

Leidraad is de geschiedenis van het Poetry International Festival in Rotterdam, dat in 1970 in anarchie werd geboren en inmiddels wereldwijd een van de belangrijkste ontmoetingsplaatsen voor dichters en poëzieliefhebbers is geworden.
Gedreven door de liefde voor poëzie en een gezonde argwaan jegens het menselijke bedrijf daarachter beschrijft Kwakman met warmte, humor, kennis en verbazing zijn unieke ervaringen in de bijzondere wereld tussen de versregels. (uitgever)

>> Bas Kwakman is opgeleid als beeldend kunstenaar [website]. Zijn reizen als poëziefestivaldirecteur heeft hij vastgelegd in het boek ‘Hotelkamerverhalen’. Van een reis met een groep internationale dichters door Mongolië deed hij, samen met dichter/beeldend kunstenaar Lies van Gasse, verslag in ‘Een stem van paardenhaar’. (meer info bij bol.com)

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.