‘In de man zit nog een jongen’ – Elsbeth Etty schrijft biografie Willem Wilmink

Next Post
Previous Post

Elsbeth Etty
In de man zit nog een jongen
Willem Wilmink – de biografie

Nijgh & Van Ditmar, januari 2019
ISBN 9789038806112, 544 pagina’s
> hardcover € 34,99

o.a. te koop bij bol.com >>

In januari verschijnt de biografie van Willem Wilmink (1936-2003). Voor In de man zit nog een jongen sprak neerlandicus en journalist Elsbeth Etty met tientallen tijdgenoten en intimi van Wilmink. Het resultaat is “een intiem en niets verhullend portret”.

Willem Wilmink is een van de meest geliefde dichters van Nederland. Zijn eenvoudige maar treffende gedichten en liedjes, veelal geschreven voor legendarische tv-programma’s als De Stratemakeropzeeshow, J.J. de Bom en De film van Ome Willem, spreken iedereen aan. ‘De oude school’, ‘Deze vuist op deze vuist’ en ‘Ben Ali Libi’ behoren tot de canon van de Nederlandse literatuur. Hetzelfde geldt voor Wilminks hertalingen van Middeleeuwse klassiekers. Hij was een groot kenner van poëzie uit alle tijdvakken en in al haar verschijningsvormen.

Zijn werk is doortrokken van heimwee naar een veilige kinderwereld die nooit heeft bestaan. Naar eigen zeggen is Wilmink altijd elf jaar gebleven, wat aanvankelijk zijn loopbaan en privéleven ernstig frustreerde, maar tegelijkertijd zijn poëtische kapitaal bleek. Met humor en zelfspot maakte hij zijn lange tijd door miskenning en afwijzing getekende leven leefbaar. (uitgever)

Boekpresentatie – Op zondag 27 januari wordt de biografie van Willem Wilmink gepresenteerd tijdens het nieuwe literair festival #LutterzandLiterair.

over dit boek…

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.