‘Ik aksepteer u zoals ik ben – Herman Brood’ – XXL Collector’s edition

Next Post
Previous Post

20 Jaar na het overlijden van Herman Brood ontdekt Xandra Brood tijdens een bezoek aan de opslag 3.750 niet eerder vertoonde werken. Ter ere van de 75e geboortedag van de kunstenaar en rock & roll icoon verschijnt er een mega uitgave van deze unieke collectie. Het tafelboek bevat tekeningen, brieven en poëzie vol humor, liefde, drama en verdriet. Het geeft een bijzondere inkijk in zijn leven en is uniek in alle opzichten. Net als Herman zelf. Zo is de omslag van het 2000 pagina’s tellende boek gemaakt van lenticulaire foto’s van Patricia Steur. De uitgave verschijnt in een exclusieve oplage van 500 exemplaren.

 

• Xandra Brood, Beppie Brood
Ik aksepteer u zoals ik ben – Herman Brood
Collector’s edition
oplage 500 ex., genummerd en gesigneerd
afm. 33 x 47 x 15 cm
Uitgeverij Komma, december 2021
ca. 2.000 pagina’s, € 2.495,-

<< o.a. te koop via bol.com >>

 

Bijzondere ontdekking
 – De dozen waren afgeladen met de onbekende werken van Herman. Xandra Brood vond ze bij een van haar bezoeken aan de opslag, waarna ze schoonzus Beppie belde. “We waren in shock toen we de enorme hoeveelheid werken bij elkaar zagen. Het deed ons opnieuw beseffen dat Herman’s hoofd nooit stil stond. Hij was altijd aan het schrijven, tekenen en schilderen. Dat terwijl onze huisarts in 1953 zei dat Herman door z’n kleurenblindheid alles zou kunnen worden behalve kunstschilder.”Uniek in z’n soort
- Met een formaat van 33 x 47 cm en een dikte van 15 cm, is de uitgave niet alleen wat betreft inhoud, maar ook in omvang indrukwekkend. Op elk detail is gelet. Zo zijn de omslag en de box, waar de exclusieve exemplaren in worden geleverd, met de hand gemaakt. Elk exemplaar bevat een cahier met een voorwoord van Xandra Brood en Beppie Brood en is genummerd en gesigneerd door Beppie en Xandra.

  • meer over Herman Brood (1946-2001) bij wikipedia

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.