Honderd jaar geleden debuteerde Nescio met ‘De uitvreter, Titaantjes, Dichtertje’

Next Post
Previous Post

Nescio
De uitvreter, Titaantjes, Dichtertje
Jubileumuitgave

Nijgh & Van Ditmar, april 2018
ISBN 9789038805108, 144 pagina’s
> hardcover € 20 | o.a. te koop bij bol.com

“Jongens waren we, maar aardige jongens.” Deze paar woorden zitten in ons collectief geheugen, maar lang niet iedereen weet dat dit de eerste regel is van Titaantjes, het verhaal van Nescio dat samen met De uitvreter en Dichtertje precies honderd jaar geleden werd uitgegeven (meer bij Literatuurmuseum).

Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar brengt ter gelegenheid van dit jubileum een nieuwe hardcover uitgave uit met de drie verhalen van Nescio.

Maar inmiddels behoren deze vertellingen met de zo eigen relativerende en melancholieke kijk op idealen, hoge verwachtingen en wereldbestormers tot het mooiste uit de schatkamer van de Nederlandse literatuur. Een levensgeschiedenis in drie verhalen, puntig en met veel humor opgetekend door het fenomeen Nescio. (uitgever)

Nu toch maar eens lezen, zou ik zeggen.

hommage – Op 12 april 2018 vieren Stichting Literair Haarlem en Kennemer Boekhandel dit jubileum met een avond rondom Nescio in het Noord-Hollands Archief. Biograaf Lieneke Frerichs en schrijver en Nescio-liefhebber Philip Huff vertellen en lezen voor uit Nescio’s werk en maken duidelijk waarom het werk van Nescio nog steeds zeer de moeite waard blijft.

video – Aad Meinderts, directeur van het Letterkundig Museum (nu Literatuurmuseum) bij het graf van Nescio op de Nieuwe Oosterbegraafplaats (2010).

>> een aantal boeken van/over Nescio bij bol.com

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.