Het belang van de boerenzwaluw – Over de toekomst van de literaire uitgeverij

Next Post
Previous Post

 


De behoefte aan kwalitatief hoogwaardige literatuur die inzicht geeft in de wereld om ons heen blijft bestaan. Wat is het belang van literatuur? En welke rol is daarin weggelegd voor de literaire uitgeverij?

• Mireille Berman e.a.
Het belang van de boerenzwaluw
Over de toekomst van de literaire uitgeverij
Cossee, september 2022
9789464520521, paperback,
128 pagina’s, € 17,99

<< o.a. te koop via bol.com >>

In september 2022 viert Uitgeverij Cossee haar twintigjarig bestaan. In die jaren is er in de literaire wereld het een en ander veranderd – sommige onafhankelijke uitgeverijen sloten zich aan bij concerns, andere zelfstandige literaire uitgeverijen zagen het levenslicht, films en series van streamingdiensten en het internet zijn nieuwe concurrenten en Engelstalige boeken maken een opmars in de boekhandel. Maar het lijkt er tegelijkertijd op dat het einde van het papieren boek, waar een aantal jaren geleden volgens vele cultuurpessimisten nog sprake van was, geenszins nadert. De behoefte aan kwalitatief hoogwaardige literatuur die inzicht geeft in de wereld om ons heen blijft bestaan. Wat is het belang van literatuur? En welke rol is daarin weggelegd voor de literaire uitgeverij?

In hun bijdragen reflecteren auteurs uit verschillende hoeken van het boekenvak op die vraag. Schrijver, dichter, recensent, boekhandelaar, programmamaker, uitgever en vertaler: ze geven ons allemaal een kijkje in de keuken van hun beroepspraktijk.

>>

Uitgeverij Cossee is een zelfstandige en onafhankelijke uitgeverij, opgericht door Eva Cossée en Christoph Buchwald. De eerste boeken verschenen in het voorjaar van 2002.

Cossee geeft oorspronkelijk Nederlandse en vertaalde fictie en non-fictie uit. “Met zorgvuldige selectie, nauwgezette redactie en aandachtige vormgeving wil uitgeverij Cossee boeken publiceren die onuitwisselbaar en onontkoombaar zijn.”
[website]

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.