‘Heb je dat gelezen!’ – 50 jaar Universiteitskrant Groningen

Next Post
Previous Post

 


De eerste Universiteitskrant Groningen verscheen 50 jaar geleden, op 1 september 1971. Dit boek vertelt de rijke en bijzondere geschiedenis van de UK/UKrant, met opmerkelijke anekdotes, bijzondere verhalen, terugblikken van oud-redacteuren en veel meer.

• Marjan Brouwers, e.a.
Heb je dat gelezen!
50 jaar Universiteitskrant Groningen
Passage, september 2021
9789054523987, hardcover, 220 pagina’s, € 24,90

<< o.a. te koop via bol.com >>

In acht hoofdstukken gaan diverse auteurs nader in op de roemrijke halve eeuw academische pers. Een greep daaruit: hoe onafhankelijke journalistiek op de universiteit niet vanzelf tot stand kwam en ook daarna nog meer dan eens moest worden bevochten, hoe de krant in het begin helemaal niet en later heel veel over studenten schreef, hoe de papieren krant een website werd, hoe het veelgeroemde en even zo vaak verguisde beeldverhaal Mussengang werd gemaakt.

Dit boek geeft in woord en beeld een prachtig overzicht van vijftig jaar journalistieke geschiedenis en geeft meteen inzicht de geschiedenis van de universiteit en het studentenleven van de laatste halve eeuw. Schrijvers van het boek zijn o.a. Marjan Brouwers, Lieke van de Krommenacker, Louis Stiller en Igor Wijnker.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.