Gouden Strop 2024 voor ‘De duiker’ van Mathijs Deen

Next Post
Previous Post


30 mei 2024 | De Gouden Strop is dit jaar gewonnen door Mathijs Deen voor zijn thriller ‘De duiker’. De Schaduwprijs voor beste debuut was voor ‘De Man met Duizend Gezichten’ van Lex Noteboom.

• Mathijs Deen
De duiker
Alfabet, 2023

<< bestel bij boekhandel Libris.nl of bol.com >>

De Gouden Strop, voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek, werd uitgereikt op de Avond van het Spannende Boek in Bibliotheek Neude in Utrecht.

De Duiker is het tweede deel in ‘De Hollander’-serie van Mathijs Deen. Een dode duiker wordt gevonden voor de Duitse Waddenkust, het spoor leidt naar Terschelling. Een nieuwe en confronterende zaak voor rechercheur Liewe Cupido.

‘De duiker draait om het lichaam van een duiker, vastgebonden aan een wrak op de bodem van de Waddenzee. Gedurende het verhaal kom je er langzaam achter wie hij is, waarom hij is vermoord en vooral ook waarom hij op juist déze plek is neergelegd. Een meesterwerk, deze Waddenthriller. (Jury)

De jury werd vooral geraakt door de sfeer van dit boek. De mensen die op de eilanden leven, de natuur en hoe het daar allemaal aan het veranderen is. Uit elke pagina proef je de liefde voor het gebied. Je bént er echt. En je wilt er blijven.’

 

Schaduwprijs – Lex Noteboom wint de NBD Biblion Schaduwprijs 2024 met ‘De Man met Duizend Gezichten’. Dit boek won onlangs ook de Hebban Thrillerprijs.

Lex Noteboom
De Man met Duizend Gezichten
Bruna, 2023

<< bestel bij boekhandel Libris.nl of bol.com >>

 

 • Gouden Strop | site | wikipedia | berichten
  voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek
 •  

  Next Post
  Previous Post

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.