‘Gods wegen’ – wandel mee met Marijke Schermer

Next Post
Previous Post

In Gods wegen loopt Marijke Schermer stukken van het Brabantse Kloosterpad, bezoekt zij kloosters, en spreekt zij met nonnen, pelgrims en anderen. Een uitgave in de reeks ‘Van Oorschot Terloops’.

 

• Marijke Schermer
Gods wegen
Van Oorschot, juni 2021
9789028212442, paperback, pagina’s, € 12,50

o.a. te koop via:
• bazarow.com
• bol.com

In Gods wegen loopt Marijke Schermer stukken van het Brabantse Kloosterpad, bezoekt zij kloosters, en spreekt zij met nonnen, pelgrims en anderen. Zo loopt ze bijvoorbeeld een stukje met haar moeder, die in 1948 naar de nonnenkostschool in Aarle-Rixtel ging en daar gek werd van heimwee. Ze loopt een eindje mee met een jonge non en vraagt zich af wat haar bezielt, en wat zij met elkaar gemeen hebben, ze ontmoet een stelletje pelgrims en ze spreekt de priorin van een klooster die ook de CEO is van een wijnonderneming. Tijdens de wandelingen veranderen echte mensen, plekken en ontmoetingen in personages, arena’s en scènes. Intussen onderzoekt Schermer hoe dat werkt. Gods wegen is een essay over wandelen, toewijding, scheppen en de werkelijkheid. (uitgever)

Marijke Schermer (1975) is roman- en toneelschrijver. Haar toneelwerk werd door meerdere gezelschappen gespeeld en in verschillende talen vertaald. Juni 2019 verscheen de roman Liefde, als dat het is en schrijft NRC in de paginagrote recensie dat Schermer ‘hard op weg een van de interessantste schrijvers van Nederland te worden.’ Liefde, als dat het is staat op de shortlist voor de Libris Literatuurprijs 2020. Haar roman Noodweer stond in 2017 op de shortlist van de ECI literatuurprijs en werd verkocht aan Spanje, Zwitserland, Denemarken.
[website Marijke Schermer]

In ‘Van Oorschot Terloops!’, een reeks handzame boekjes, neemt in elk deel een schrijver je mee op zijn of haar favoriete wandeling. De boekjes, van ca. 80 pagina’s, zijn rijk geïllustreerd met kaarten, tekeningen, en foto’s.

De reeks ‘Van Oorschot Terloops’ kent nu de volgende deeltjes:
(klik hier om alle berichten te zien op deze website, of klik op de titels voor meer info via bol.com)

   

 

  • Maartje Wortel, De groef, Van Oorschot, april 2021
  • Nelleke Noordervliet, Wat er werkelijk is, Van Oorschot, april 2021
  • Willem Jan Otten, De Om, Van Oorschot, 2021
  • Marijke Schermer, Gods wegen, Van Oorschot, 2021

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.