‘Getekende brieven’ van Peter Vos

Next Post
Previous Post

Peter Vos, Jan Piet Filedt Kok (samenst.)
Getekende brieven

Rubinstein, februari 2017
ISBN 9789047621829
> hardcover € 49,50 | bestel

Peter Vos – Getekende brieven bevat een keuze uit de mooiste met tekeningen geïllustreerde brieven van tekenaar Peter Vos (1935-2010). De brieven, geschreven tussen 1952 en 2005, werden gestuurd aan vrienden als Louis Andriessen, Rinus Ferdinandusse, Bart van Gool, Eddy de Jongh, Willem den Ouden, Karel van het Reve, Gerard van Rooij en Renate Rubinstein. Maar ook opdrachtgevers als Hollands Weekblad/Maandblad (K.L. Poll), uitgevers, onder meer Contact, Van Oorschot en Jaco Groot, en in het bijzonder zijn zoon Sander Vos, en zijn geliefden, Jes van Vonderen, Ferry Alink, Fritzi Harmsen van Beek, Anneke Bakkum, Ninon le Grand en Saïda Lokhorst, konden zich jarenlang verheugen op geschreven correspondentie.

Peter Vos – Getekende brieven is samengesteld door kunsthistorici Jan Piet Filedt Kok en Eddy de Jongh, met medewerking van Saïda Vos. De brieven, allen geannoteerd en met een korte inleiding, geven een unieke inkijk in het leven en werk van de befaamde Nederlandse tekenaar Peter Vos.

over dit boek…

Tentoonstelling – Van 11 februari t/m 21 mei 2017 is er een tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag: De jonge Peter Vos – grafiek, getekende brieven en tekeningen 1952-1970 en in Museum Meermanno, Den Haag: De getekende boeken en brieven van Peter Vos.

Documentaire – Op maandag 1 mei, 20.25 bij Het Uur van de Wolf op NPO 2 Peter Vos – Vogelparadijs. Regisseur David de Jongh ontrafelt in de documentaire via het werk van Peter Vos diens passies en demonen, in navolging van het credo van Vos: ‘In je werk kun je je niet verbergen’. Hieronder een impressie van deze documentaire, en deze is hier in zijn geheel te zien.

upload jonghtube, 27 april 2017

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.