‘Getekende boeken’ van Peter Vos

Next Post
Previous Post


Na ‘Getekende brieven’ (2017) nu ‘Getekende boeken’, een boek met een overzicht van boeken en boekjes in één exemplaar die Peter Vos van tijd tot tijd maakte voor uitverkoren vrienden en familieleden.

• Eddy de Jongh, Jan Piet Filedt Kok
Peter Vos – Getekende boeken
Rubinstein, december 2020
9789047628422, hardcover,
264 pagina’s, € 49,99

<< o.a. te koop via bol.com >>

Peter Vos (1935-2010) is bekend geworden als veelzijdig tekenaar en illustrator. Door collega’s is hij wel de beste Nederlandse tekenaar van de vorige eeuw genoemd. Ondanks zijn faam bleef een deel van zijn productie voor het grote publiek verborgen: de getekende brieven die hij schreef, en de boeken of boekjes in één exemplaar die hij van tijd tot tijd voor uitverkorenen maakte, meer dan zestig in totaal. Dit boek bevat een overzicht van de 55 overgeleverde boeken die hij onder meer maakte voor vrienden, vriendinnen, echtgenotes en bovenal voor zijn zoon Sander.

Peter Vos – Getekende boeken is samengesteld door kunsthistorici Eddy de Jongh en Jan Piet Filedt Kok, in samenwerking met Saïda Vos. De getekende boeken zijn voorzien van een beschrijving en begeleidende tekst, en bieden een unieke inkijk in het leven en werk van deze bijzondere kunstenaar.

over dit boek…

zie ook…

Een keuze uit de mooiste met tekeningen geïllustreerde brieven van tekenaar Peter Vos, geschreven tussen 1952 en 2005, die hij stuurde aan vrienden en opdrachtgevers.

Peter Vos, Jan Piet Filedt Kok (samenst.) – Getekende brieven – Rubinstein, februari 2017
lees meer | kijk bij bol.com

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.