Frederike Huygen: Modernism: In Print – Dutch Graphic Design 1917-2017

Next Post
Previous Post

Frederike Huygen
Modernism: In Print
Dutch Graphic Design 1917-2017

Lecturis, juni 2017
ISBN 9789462262249, 184 pagina’s
tekst in Engels en Nederlands
> paperback € 29,95 | bestel

Van 16 juni t/m 1 oktober 2017 is bij Bijzondere Collecties in Amsterdam de tentoonstelling ‘Modernism: in print’ te zien. Het is de eerste overzichtstentoonstelling over het modernisme in de Nederlandse grafische vormgeving.

Bij de tentoonstelling verschijnt het boek Modernism: In Print. Dutch Graphic Design 1917–2017, geschreven door Frederike Huygen. De publicatie behandelt het begrip modernisme in de Nederlandse grafische vormgeving aan de hand van drie beschouwingen over de periodes 1920–1940/45, 1945–1990 en de jaren 90 tot heden.
Het modernisme wordt daarin gezien als een complex fenomeen dat betrekking heeft op vele aspecten van het vak: het is een stijl en een ontwerpmethode, maar het betekent ook vernieuwing, verzet en experiment, en staat voor idealisme en een mentaliteit.

Het boek is rijk geïllustreerd met voorbeelden uit de verzamelingen van de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam. De vormgeving is van Lex Reitsma.

Een voorproefje (issuu) is hier te bekijken…

Frederike Huygen studeerde kunstgeschiedenis in Leiden en Amsterdam en specialiseerde zich in vormgeving. Begin jaren tachtig werd zij conservator in Museum Boijmans Van Beuningen Rotterdam waar zij een collectie vormgeving opbouwde en tentoonstellingen organiseerde. Daarnaast zat zij in de redactie van tijdschrift Items en publiceerde zij in andere periodieken. Sinds 1996 is Huygen werkzaam als freelance onderzoeker en publicist.

>> meer boeken van Frederike Huygen bij bol.com

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.