Frans Kellendonk-prijs 2020 voor schrijfster Wytske Versteeg

Next Post
Previous Post

29 augustus 2019 | De Maatschappij der Nederlandse Letterkunde te Leiden heeft de Frans Kellendonk-prijs 2020 toegekend aan Wytske Versteeg. Aan deze driejaarlijkse prijs is een geldbedrag verbonden van 5.000 euro.

Wytske Versteeg (1983) krijgt de prijs voor haar werk als romanschrijfster en essayiste, waarin aldus de jury de menselijke conditie op vele manieren via de verbeelding wordt geëxploreerd. De inzet daarvan is niet zozeer de eendimensionale geloofwaardigheid van een verhaal als wel de ambitie om de kwetsbaarheid en de complexiteit van alle menselijk streven op de lezer over te brengen; het drama dat in feilbaarheid besloten ligt.

De jury bestond uit Maarten Asscher, Esther Op de Beek en Manon Uphoff.

De feestelijke uitreiking van de prijs zal plaatsvinden op 2 april 2020 in Leiden in het kader van een literair symposium. Die gelegenheid markeert de 10de maal dat deze prijs wordt overhandigd. Eerdere winnaars waren onder meer Arnon Grunberg, Esther Gerritsen en Hanna Bervoets.

De in 1993 ingestelde prijs wordt elke drie jaar onder auspiciën van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde uitgereikt. Het aan de prijs verbonden geldbedrag wordt ter beschikking gesteld door de Stichting Frans Kellendonk Fonds, vernoemd naar de in 1990 op 40-jarige leeftijd gestorven schrijver van romans als De Nietsnut, Letter en Geest en Mystiek lichaam. [Frans Kellendonk website]

  • Frans Kellendonk-prijs | site | wikipedia | berichten
    voor een auteur met originele kijk op maatschappelijke of existentiële problematiek (driejaarlijks)

>> Boeken van Wytske Versteeg zijn o.a. te koop via bol.com >>

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.