Een nieuwe Dikke Van Dale – ‘Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal’

Next Post
Previous Post

 

Het is 150 jaar geleden dat Johan Hendrik Van Dale voor het eerst zijn naam verbond aan de Dikke Van Dale. Daarom is de nieuwe Dikke Van Dale (16e editie) een prachtige jubileumeditie geworden; met onder andere duizenden nieuwe woorden van de afgelopen jaren, uitdrukkingen en spreekwoorden.


Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal
Van Dale, maart 2022
9789460775963, hardcover, 5256 pagina’s, € 179,-
(introductieprijs, na 19 april wordt verkoopprijs € 209,-)

<< o.a. te koop via bol.com >>


De nieuwe editie bevat duizenden nieuwe woorden, up to date definities en ruim tienduizend nieuwe uitdrukkingen en voorbeelden ‘die het woordenboek nóg completer maken’. Ook staat de uitgave stil bij het 150-jarige jubileum van het woordenboek onder de naam ‘Van Dale’ (in 1872 feitelijk de tweede editie van het woordenboek) door de toevoeging van 150 taalverhalen over 150 jaar taalgeschiedenis, die zijn geïllustreerd met infographics en lijstjes.

Extra: Van Dale Online
Bij de aanschaf van de Dikke Van Dale hoort een jaar toegang tot de Dikke Van Dale Online. Behalve de rijke inhoud van de nieuwe jubileumeditie met 150 taalverhalen, biedt de Dikke Van Dale Online ook werkwoordrijtjes bij alle werkwoorden, veel extra woordsamenstellingen, handige zoekmogelijkheden en een maandelijkse update van de inhoud. Bovendien is dit onlinewoordenboek via de Van Dale App te gebruiken op tablet en smartphone.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.