‘Een knipperend ogenblik’ – portret van Remco Campert

Next Post
Previous Post

Mirjam van Hengel
Een knipperend ogenblik
portret van Remco Campert

Bezige Bij, september 2018
ISBN 9789403122908, 512 pagina’s
> hardcover € 29,99 | o.a. te koop bij bol.com

Kenbaar is hij niet zomaar, hij is de man die je ziet van opzij, nooit helemaal. De toeschouwer, met zijn pen aan ieder knipperend ogenblik. Zijn poëzie is even betrokken als verlangend, zijn proza broos en monter, zijn columns altijd actueel en geestig.

Mirjam van Hengel sprak gedurende twee jaar wekelijks met Remco Campert en kreeg inzage in al zijn papieren. Een knipperend ogenblik is een portret van het leven en werk van de geliefde schrijver bij wie altijd te lezen is wat er op zijn pad terechtkwam: de geschiedenis van zijn vader en de oorlog, de theaterwereld van zijn moeder, de dichtersbeweging in de jaren vijftig, de ontploffende vrijheid van de jaren zestig, de grenzeloosheid van de jaren zeventig, de uitbundige optredens in de latere jaren. En altijd is hij zelf aanwezig in zijn gedichten en verhalen, vaak met humor en altijd met veel gevoel. Het is Campert ten voeten uit die recent dichtte: “Liever geen biografie / waarin al deze gevoelens worden gemist’. (uitgever)

zie ook…

boekpresentatie – Tijdens een feestelijk eerbetoon aan Remco Campert, in de Kleine Komedie op 5 september 2018, wordt het eerste exemplaar van de biografie aan hem overhandigd.

Van Mirjam van Hengel (1967) verscheen in 2014 het boek ‘Hoe mooi alles. Leo en Tineke Vroman, een liefde in oorlogstijd‘.

>> Boeken van Remco Campert bij bol.com

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.