‘Een bepaald idee van de wereld’ – Alessandro Baricco over zijn 50 beste boeken

Next Post
Previous Post

baricco-wereld-2014Alessandro Baricco
Een bepaald idee van de wereld

Uitgeverij De Bezige Bij, september 2014
Hardcover, 224 pagina’s
ISBN 9789023486633, verkoopprijs € 18,90
[o.a. te koop bij bol.com + leesfragment]

‘Op een dag kreeg ik dit idee: als ik nu eens gewoon over boeken zou gaan vertellen, één voor één, alleen over de goede, en daar voorlopig niet mee zou stoppen – nou, dan zou dat in elk geval een bepaald idee van de wereld opleveren. Grote kans dat dat dan het mijne zou zijn.’

In een veelgelezen wekelijkse column voor La Repubblica schreef Alessandro Baricco over de voor hem meest bijzondere boeken van de afgelopen tien jaar, van Andre Agassi’s Open tot Roberto Bolaño’s 2666, van Yasunari Kawabata’s De schone slaapsters tot De autobiografie van Charles Darwin. Die columns zijn in dit boek verzameld. Van alles komt erin aan bod: Italiaanse en buitenlandse boeken, fictie en non-fictie, klassiekers en debuten. Zoals Baricco zegt: als we vertellen over de dingen waarvan we houden, openbaren we iets van datgene waaraan we waarde hechten in het leven, een glimp van ons idee van de wereld.

Een bepaald idee van de wereld is een inspirerende ode aan de literatuur, en een persoonlijke inkijk in de passie voor boeken van een van Italië’s grootste hedendaagse auteurs. (uitgever)

over dit boek…

Alessandro Baricco (Turijn, 1958) is een van de meest gevierde hedendaagse Italiaanse auteurs. In 1997 brak hij internationaal door met zijn roman Zijde en sindsdien worden al zijn romans en essays wereldwijd vertaald. Baricco’s werk is met talloze internationale prijzen bekroond.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.