‘Dromen van Succes’ wint de Hotze de Roosprijs 2019

Next Post
Previous Post

2 juni 2019 | Dit jaar is de Hotze de Roosprijs, de Zaanse publieksprijs voor het beste kinderboek van een debuterend kinderboekenschrijver, gewonnen door ‘Dromen van Succes’ van Barbara Barend en Marlies van Cleeff. De prijs (4.500 euro), werd uitgereikt tijdens de jaarlijkse kinderboekenmarkt op de Zaanse Schans.

Barbara Barend, Marlies van Cleeff
Dromen van Succes – Van kind tot sportheld
Condor, 2018
o.a. verkrijgbaar bij bol.com >>

In dit fraai geïllustreerde boek, met tekeningen van Kees de Boer, staan 25 minibiografieën over de grootste Nederlandse sporthelden.

Hoe groeide Sven Kramer op? Waar droomde Tom Dumoulin van als kind? Wanneer ontdekte Dafne Schippers haar talent, en wanneer werd echt duidelijk dat Ireen Wüst topsporter zou worden? Een leuk, vrolijk en leerzaam boek over de weg van kind tot sportheld. Met tekeningen van Kees de Boer. (uitgever)

Ook genomineerd waren:

.

Kinderjury – De winnaar van de Hotze de Roosprijs wordt bepaald door leerlingen van groep 6 en 7 van zestien Zaanse basisscholen. Zij hebben de afgelopen vier maanden de boeken gelezen van zestien debuterende kinderboekenschrijvers en daaruit hun favoriet gekozen.

  • Hotze de Roosprijs | site | wikipedia | berichten
    lezersprijs voor debuterende kinderboekenschrijver (Zaanstad)

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.