Donald Loose wint de Socratesbeker 2020

Next Post
Previous Post

21 juni 2020 | De Vlaamse filosoof Donald Loose wint de Socratesbeker 2020 met zijn boek Over vriendschap. De praktische filosofie van Kant.

• Donald Loose
Over vriendschap
De praktische filosofie van Kant
Vantilt, 2019

o.a. te koop via bol.com >>


De Socratesbeker wordt ieder jaar uitgereikt aan de auteur van het meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende Nederlandstalige filosofieboek.

De jury heeft gekozen voor het boek dat zij filosofisch het stevigst doortimmerd achtte, een boek dat een brug slaat naar de publieksfilosofie vanuit de academische filosofie, door een uitzonderlijke filosofische precisie te combineren met een thema dat eenieder aangaat. Een exercitie die bovendien een grote filosoof opnieuw toegankelijk maakt voor een breder publiek en, in diezelfde beweging, een ogenschijnlijk alledaags thema filosofisch verdiept.

Voor het eerst wint een Vlaamse filosoof de Socratesbeker. Op zondagavond 21 juni 2020 maakte de jury de winnaar bekend: Donald Loose met zijn boek Over vriendschap. De praktische filosofie van Kant. Donald Loose is emeritus bijzonder hoogleraar wijsbegeerte (Erasmus Universiteit Rotterdam en Tilburg University). Debatcentrum SPUI25 verzorgde de uitreiking geheel digitaal.

Genomineerd waren:

>> Klik op de titels voor meer informatie over de boeken bij bol.com

Jury – Bastiaan Rijpkema (Universiteit Leiden), Paul Cobben (emeritus-hoogleraar Universiteit van Tilburg), Mariska Jansen (publicist en journalist), Marnix Verplancke (journalist De Morgen en Knack) en Rosan Hollak (journalist NRC Handelsblad).

  • Socratesbeker | site | wikipedia | berichten
    voor de schrijver het meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende Nederlandstalige filosofieboek

Op 1 april 2019 gaf filosoof Donald Loose een lezing op de Radboud Universiteit,
Kant over vriendschap.

(upload Radboud Reflects, 2 april 2019)

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.