Debuutroman van Chris Ceustermans ‘De boekhandelaar’

Next Post
Previous Post

ceustermans-boekhandelaar-2014Chris Ceustermans
De boekhandelaar

Uitgeverij Manteau, juni 2014
paperback, 230 pagina’s
ISBN 9789022329870, verkoopprijs € 19,99
[bestel bij bol.com]

De boekhandelaar is de debuutroman van Chris Ceustermans, een jonge veertiger die ooit van zijn pen leefde als journalist bij onder meer De Morgen. In die periode publiceerde hij korte verhalen en gedichten. Hij trad tevens op tijdens een van de eerste edities van De Nachten in Antwerpen. Na andere wegen verkend te hebben, keert hij terug naar zijn oude liefde: de literatuur.

De uitgever over het boek:

Kun je bevriend raken met de minnaar van je vrouw? En hem tegelijkertijd verzwijgen dat zij overleden is? Dat is het dilemma van Johan. Enkele dagen nadat zijn vrouw Anne is omgekomen, vindt hij in haar mails een berichtje van een zekere Leon. Die excuseert zich voor zijn gedrag die nacht. De nacht dat zij omkwam. Geprikkeld om te weten wat er is gebeurd, antwoordt Johan in haar naam. Hij zoekt de man op zonder zich bekend te maken. Johan komt erachter dat Anne van plan was om met Leon een boekenwinkel te beginnen. In de straat waar zijn vader, een ambitieuze projectontwikkelaar, de oude huizen wil slopen om er woontorens op te trekken. Om de droom van zijn vrouw te realiseren investeert hij zijn spaarcenten in het middeleeuwse pand. Maar ooit zal hij Leon moeten vertellen dat Anne dood is…
De boekhandelaar is een dwingend verhaal over liefde en verzet tegen vergankelijkheid in digitale tijden. Maar ook over de kracht en de noodzaak van de tastbaarheid van papier of een vrouwenhuid.

Boekpresentatie van de Boekhandelaar op donderdag 12 juni om 20.00 uur in de Groene Waterman te Antwerpen.

Prijzen – Op 12 september werd ‘De boekhandelaar’ genomineerd voor de De Bronzen Uil 2014.

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.