Debuut Marja Pruis in herziene uitgave: De Nijhoffs en ik, of de gevolgen van een genre

Next Post
Previous Post

Marja Pruis
De Nijhoffs en ik, of de gevolgen van een genre

Nijgh & Van Ditmar, juni 2018
ISBN 9789038804866, 224 pagina’s
> paperback € 19,99 | o.a. te koop bij bol.com

De Nijhoffs en ik, of de gevolgen van een genre is een heruitgave en herneming inéén. Een fascinerend literair experiment waarin de auteur haar jongere ik beschouwt en de grenzen van het genre van de biografie – opnieuw – aftast.

Het debuut van Marja Pruis – “misschien wel mijn beste boek,’ zegt ze zelf – ging over haar jarenlange liefde voor de schrijfster van de roman Twee meisjes en ik, A.H. Nijhoff. In De Nijhoffs of de gevolgen van een huwelijk ging zij haar gangen na, en die van haar geliefden, onder wie de dichter Martinus Nijhoff. Het werd een boek dat het genre van de biografie tartte, wat niet zonder gevolgen bleef. In een literair klimaat met strikte genre-opvattingen werd dit mengsel van biografie en memoir curieus bevonden. In een nieuw voor- en achteraf volgt Pruis het spoor terug naar toen, de keuzes die ze maakte en vraagt ze zich opnieuw af hoe een schrijver het best bewaard kan worden. (uitgever)

Boekpresentatie – In het kader van de heruitgave van de debuutroman van Marja Pruis is er op 18 juni 2018 in Spui25 een prikkelend debat over een van de meest besproken literaire genres van de laatste decennia, de biografie.

> boeken van Marja Pruis bij bol.com

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.