De Vlaamse schrijver Peter Verhelst wint de Sybren Poletprijs 2018

Next Post
Previous Post

7 oktober 2018 | De Vlaamse schrijver Peter Verhelst is de eerste winnaar van de Sybren Poletprijs, een nieuwe oeuvreprijs voor experimentele Nederlandstalige schrijvers. De winnaar ontvangt 35.000 euro.

“Verhelst is de ontwerper van een literair labyrint dat blijft groeien in eenheid en verscheidenheid, waarin je eindeloos kunt dwalen, of een van de vele uitgangen kunt nemen, maar de eindbestemming nooit vindt.” (jury)

Verhelst (1962) debuteerde in 1987 met de dichtbundel Obsidiaan. Hij schreef ook romans en toneelstukken en is als regisseur en schrijver verbonden aan het theaterhuis NTGent. Hij werd eerder onderscheiden met de Gouden Uil, de Vlaamse Cultuurprijs en de F.Bordewijkprijs voor zijn roman Tongkat.

Jury – De kernjury voor de Sybren Poletprijs bestaat uit Jos Joosten (voorzitter), Bart Vervaeck en Marieke Winkler en en is voor de editie 2018 aangevuld met Laurens Ham en Marije Koens.

De Sybren Poletprijs is een oeuvreprijs, die driejaarlijks zal worden toegekend. De prijs is vernoemd naar de experimentele schrijver Sybren Polet (1924-2015) en is bedoeld voor schrijvers die in de geest van Polet experimenteel proza, poëzie of theater maken. Het prijzengeld komt uit de nalatenschap van Polet.

Prijsuitreiking – Verhelst krijgt de prijs op 15 november uitgereikt in EYE in Amsterdam.

  • Sybren Poletprijs | site | wikipedia | berichten
    oeuvreprijs voor de auteur van de beste onconventionele, experimentele, innoverende literatuur en/of essayistiek (3-jaarlijks)

>> boeken van Peter Verhelst bij bol.com

*foto: Filip Naudtswikiportret.nl

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.