De verbeelder verbeeld[t] – Boekillustratie en beeldende kunst

Next Post
Previous Post

Anna Cecilia Koldeweij, Jos Koldeweij (red.)
De verbeelder verbeeld[t]
Boekillustratie en beeldende kunst

Vantilt, november 2017
ISBN 9789460043628, 256 pagina’s
> hardcover € 29,95 | o.a. te koop bij bol.com

De verbeelder verbeeld(t) is een vervolg op De verbeelders (2014) van Saskia de Bodt en werd geschreven door auteurs die allen als expert gelden op hun eigen vakgebied. Door al lezend met hen te kijken naar beeldmateriaal uit heden en verleden, worden we letterlijk meegevoerd naar het creatieve proces van de kunstenaar. Ook de speciaal voor De verbeelder verbeeld(t) gemaakte illustraties dragen hiertoe bij: zien we wel wat we bij eerste oogopslag menen te zien?

De verbeelder verbeeld(t) is opzettelijk actief en passief: de kunstenaar aan het werk en het werk van de kunstenaar. Beelden van een elftal eigentijdse kunstenaars omkaderen in dit boek 35 korte hoofdstukken over verbeelding en in beeld brengen. (uitgever)

  • Op 3 november 2017 nam Saskia de Bodt, na negen jaar, afscheid als hoogleraar illustratie aan de Universiteit van Amsterdam. Een bijzonder hoogtepunt was de doop van een boek dat speciaal ter ere van het afscheid bij Uitgeverij Vantilt is uitgekomen: De verbeelding verbeeld(t). Het bevat tal van artikelen, veelal van collegae, waarin boekillustratie en beeldende kunst elkaar ontmoeten, omlijst door tekeningen die door een tiental hedendaagse illustratoren speciaal zijn gemaakt ter gelegenheid van het afscheid van Saskia. (Ted van Lieshout)

over dit boek…

zie ook elders bij BoB…

   
Saskia de Bodt, De verbeelders, (Vantilt, 2014)

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.