De naam Bijzondere Collecties UvA verdwijnt…

Next Post
Previous Post

31 januari 2018 | De afdeling Bijzondere Collecties en het Allard Pierson Museum worden volgend jaar samengevoegd tot ‘Het Allard Pierson’.

Het bestaande merk ‘Bijzondere Collecties’ bleek lastig in de markt te zetten.

‘Het Allard Pierson’ is de nieuwe gezamenlijke merknaam van de afdeling Bijzondere Collecties en het Allard Pierson Museum (APM) van de UvA. De divisie Erfgoed van de UvA, waar beide eenheden onder vallen, heeft dat in samenspraak met de directie van de UB besloten. Het bestaande merk ‘Bijzondere Collecties’ bleek lastig in de markt te zetten. Door dat samen te voegen met het APM hoopt de UvA beide afdelingen publicitair te boosten en makkelijker onder de aandacht van een groter publiek te brengen. De nieuwe naam gaat volgend jaar in, maar hoofdconservator Marike van Roon laat weten dat de nieuwe naam ‘om publicitaire en marketingredenen’ nu al naar buiten wordt gebracht.

  • Dit meldt de website FOLIA vandaag op haar website > lees verder

Boekhandel Nijhoff & Lee – Het artikel laat ook terloops weten dat de boekwinkel op de begane grond bij de Bijzondere Collecties zal verdwijnen. Dit betreft wel de beste, internationaal befaamde boekhandel Nijhoff & Lee die is gespecialiseerd in typografie en grafisch ontwerp. Deze boekhandel trok in 2011 in bij Bijzondere Collecties.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.