‘De jaren Pep’ – opkomst en ondergang van het roemruchte stripweekblad

Next Post
Previous Post

apeldoorn-pep-2014-2Ger Apeldoorn
De jaren Pep

Don Lawrence Collection, 2014
> hardcover € 24,95 | bestel (uitverkocht)
> paperback € 19,95 | bestel

Pep was een Nederlands stripweekblad dat van 1962 tot 1975 verscheen (zie wikipedia). 

Ger Apeldoorn (comedy-schrijver en journalist) beschrijft in De jaren Pep de opkomst en de ondergang van het roemruchte stripweekblad Pep, dat verscheen tussen 1962 en 1975 als poging van De Geïllustreerde Pers om het gat na Donald Duck te vullen.

Pep groeide uit tot een toonaangevend tijdschrift dat niet alleen strips als Asterix, Blueberry, Olivier Blunder en Corto Maltese introduceerde bij het Nederlandse publiek, maar ook een platform bood aan de eerste generatie Nederlandse tekenaars. Het was een blad dat meegroeide met zijn lezers en hen de kans gaf om mee te groeien met het blad. Ruim 800.000 jongens (en meisjes) keken er iedere week naar uit en zijn dat (stiekem) de rest van hun leven niet vergeten. Zij zijn de zogenaamde Pep-generatie.

De jaren Pep geeft een prachtig tijdsbeeld en in ruim honderd pagina’s wordt het avontuur van Pep beschreven als een spannend jongensboek.

Boekpresentatie – Op 23 april 2014 reikt filmmaker Dick Maas in Museum Meermanno het eerste exemplaar van het boek De jaren Pep uit aan de striptekenaars Martin Lodewijk en Dick Matena.

Tentoonstelling – In Museum Meermanno is nu een tentoonstelling over de geschiedenis van Pep, die nog te zien zal zijn tot 24 augustus.

zie ook…

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.