De Inktaap 2017 is gewonnen door Connie Palmen met ‘Jij zegt het’

Next Post
Previous Post

15 maart 2017 | Connie Palmen won de literaire jongerenprijs De Inktaap 2017. Haar roman Jij zegt het werd door ruim 1.500 scholieren uit Nederland, Vlaanderen, Suriname, Aruba en Curaçao uitgeroepen tot absolute favoriet.

Connie Palmen ontving de prijs in deSingel te Antwerpen in het bijzijn van duizend scholieren en de juryleden van De Inktaap.

Voor de literaire jongerenprijs De Inktaap lezen scholieren van 15 tot en met 18 jaar jaarlijks vier boeken. Drie daarvan wonnen respectievelijk de ECI Literatuurprijs, de Fintro Literatuurpijs en de Libris Literatuur Prijs. Het vierde boek is een Caribische nominatie. De afgelopen maanden lazen en beoordeelden ruim 1.500 leerlingen uit Nederland, Vlaanderen, Suriname, Aruba en Curaçao de vier genomineerde boeken.

De prijs werd uitgereikt tijdens de feestelijke slotdag in deSingel te Antwerpen. Op de slotdag werden de genomineerde auteurs voorgesteld en geïnterviewd door de scholieren. Daarnaast verdedigden de jonge lezers hun keuze in een spannend debat en konden ze deelnemen aan allerlei literaire activiteiten.

Voor De Inktaap 2017 waren genomineerd:

  • Het hout van Jeroen Brouwers (ECI Literatuurprijs 2015)
  • Fansi’s stilte van Tessa Leuwsha (Caribische nominatie)
  • Malva van Hagar Peeters (Fintro Literatuurprijs 2016)
  • Jij zegt het van Connie Palmen (Libris Literatuur Prijs 2016)

De Inktaap 2016 werd gewonnen door: Stefan Hertmans met Oorlog en terpentijn

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.