‘De grote ronde’ – wandel mee met Thomas Rosenboom

Next Post
Previous Post

In de nieuwe reeks: Van Oorschot Terloops nemen schrijvers je mee op hun favoriete wandeling. In ‘De grote ronde’ is dat Thomas Rosenboom, die al jarenlang elke dag een wandeling door Amsterdam maakt.

• Thomas Rosenboom
De grote ronde
een wandeling
Van Oorschot, juni 2020
paperback met flappen, illustr., € 12,50

o.a. te koop via bol.com >>

Al jarenlang maakt Thomas Rosenboom elke dag een wandeling door Amsterdam. Hij stapt de deur uit, wandelt naar het IJ, waar hij zich verwondert over de weidsheid van het water, en loopt dan, via de Prinsengracht, in een brede boog weer terug naar huis. Onderweg komt hij de vreemdste vogels tegen, zoals de naaktlezer, die geen mogelijkheid onbenut laat de argeloze voorbijganger zijn pindakaaskleurige huid te tonen, of de bellenvrouw, die met zalvende, zegenende gebaren haar zeepbellen oplaat in de drukte van de Dam. Maar hij ziet ook allerlei echte vogels, van boomklevers tot tragische meerkoeten en zwanen, terwijl de mooiste vogels van de stad zich voor hem verborgen houden – maar die denkt hij dan toch uit de vogelgids te kennen. (uitgever)

De schrijver begon ooit met wandelen omdat hij niet binnen kon zitten zonder eerst buiten te zijn geweest. In zijn adembenemend zorgvuldige stijl vertelt Rosenboom hoe wandelen met Amsterdam als decor hem heeft gevormd, als mens en als schrijver.

Thomas Rosenboom (1956) bij wikipedia | dbnl |

In ‘Van Oorschot Terloops!’, een reeks handzame boekjes, neemt in elk deel een schrijver je mee op zijn of haar favoriete wandeling. De boekjes, van ca. 80 pagina’s, zijn rijk geïllustreerd met kaarten, tekeningen, en foto’s.

De reeks ‘Van Oorschot Terloops’ kent nu de volgende deeltjes:
(klik hier om alle berichten te zien op deze website, of klik op de titels voor meer info via bol.com)

   

 

  • Maartje Wortel, De groef, Van Oorschot, april 2021
  • Nelleke Noordervliet, Wat er werkelijk is, Van Oorschot, april 2021
  • Willem Jan Otten, De Om, Van Oorschot, 2021
  • Marijke Schermer, Gods wegen, Van Oorschot, 2021

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.