De Grote Poëzieprijs volgt de VSB Poëzieprijs op als dé prijs voor Nederlandstalige poëzie

Next Post
Previous Post

15 november 2018 | In de zomer van 2017 kondigde het VSBfonds aan te stoppen met de jaarlijkse VSB Poëzieprijs, de belangrijkste prijs voor een Nederlandstalige poëziebundel. Vandaag werd bekend dat Poetry International, School der Poëzie en Maatschappij der Nederlandse Letterkunde De Grote Poëzieprijs in het leven roepen als opvolger van de VSB Poëzieprijs.

De Grote Poëzieprijs is dé prijs voor Nederlandstalige poëzie en bekroont de beste Nederlandstalige bundel van het jaar met een bedrag van € 25.000,-.

Het streven is om De Grote Poëzieprijs in de periode 2020 – 2025 uit te laten groeien tot De Grote Poëzieprijzen, een groots en veelzijdig jaarlijks evenement dat prijzen uitreikt voor de beste Nederlandstalige bundel, maar ook voor het beste poëziedebuut, het beste gedicht en de beste Spoken Word act of artiest in het taalgebied, in combinatie met een publieks- en jongerenprijs.

Voor de Grote Poëzieprijs 2019 beoordeelt een vijfkoppige jury, benoemd door de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, Nederlandstalige bundels die zijn verschenen tussen 1 september 2017 en 31 december 2018. Voor De Grote Poëzieprijs kunnen voor het eerst ook bundels uitgegeven in eigen beheer worden ingezonden.

De jury nomineert op 6 februari a.s. – de laatste dag van de Poëzieweek – vijf bundels. De uitreiking van de eerste editie van De Grote Poëzieprijs vindt op zondag 16 juni a.s. plaats tijdens het feestelijke 50e Poetry International Festival Rotterdam.

  • De Grote Poëzieprijs | site | wikipedia | berichten
    voor de beste dichtbundel van het jaar

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.