‘De geur van oude boeken’ – fotoboek boekhandel De Slegte Amsterdam

Next Post
Previous Post

jagersma-geur-2014Rindert Jagersma, Martijn de Jong
De geur van oude boeken
Boekhandel De Slegte Amsterdam

Uitgeverij Hettel, maart 2014
paperback, 92 pagina’s
verkoopprijs € 15,00

[te bestellen bij de uitgever] is uitverkocht


Na honderd jaar is er een einde gekomen aan de bekendste boekhandelsketen van Nederland. Veel boekenliefhebbers bezochten met enige regelmaat een van de filialen van De Slegte op zoek naar koopjes in de ramsjafdeling of speurend naar verzamelwaardig werk in de afdeling tweedehands of antiquariaat.

De Slegte in de Kalverstraat in Amsterdam was het oudste filiaal. Op 7 maart werden de laatste restanten verkocht en was er een veiling van de boeken die nog enige waarde hadden (zie art. Parool, 7 maart 2014).

Rindert Jagersma en Martijn de Jong werkten in het Amsterdamse filiaal van De Slegte. In het laatste jaar van het bestaan van de boekhandel legden ze samen met hun camera’s treffend de situatie in de winkel in de Kalverstraat vast.

Hun foto’s zijn opgenomen in ‘De geur van oude boeken’, met een essay over de geur van boeken door Rindert Jagersma.

Fotografen Martijn de Jong (1971) en Rindert Jagersma (1986) exposeerden met hun werk in diverse galerieën en waren allebei werkzaam in het Amsterdamse filiaal van De Slegte. In het laatste jaar van het bestaan van de boekhandel legden ze samen met hun camera’s treffend de situatie in de winkel in de Kalverstraat vast.

“Het zijn pakkende foto’s. Ook pakkend: de bijbehorende ontboezemingen over ruiken aan boeken.” – Het Parool

De geur van oude boeken is de eerste uitgave van de nieuwe uitgeverij Hettel. Het boek kan daar besteld worden voor €15,00 + €2,50 verzendkosten.

jagersma-geur-2014-2

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.