De Bommelparade – 1400 karakters uit de Bommelsaga van Marten Toonder

Next Post
Previous Post

Paul Verhaak (samenst.)
De Bommelparade
1400 karakters uit de Bommelsaga van Marten Toonder

Uitgeverij Cliché, november 2016
ISBN 9789082426861, 336 pagina’s
> hardcover € 49,95 | bestel

De Bommelparade is niet alleen een must voor iedere Bommelliefhebber maar ook voor de ‘niet’ kenner een geweldig kijkboek waarin je kennis kunt maken met de wereld van Bommel en Tom Poes.

Alle tekeningen van de karakters uit de Bommelsaga van Marten Toonder zijn verzameld in dit boek, dat is samengesteld door Paul Verhaak die de 177 Bommelverhalen heeft uitgeplozen op zoek naar alle personen en figuren die in de verhalen voorkomen. Het bleken er uiteindelijk 1400 te zijn en deze zijn van A tot Z in beeld gebracht in dit boek met als titel de Bommelparade. Het is een portrettengalerij, een beeldlexicon van alle tekeningen met de naam van het personage, de uitleg en indien van toepassing een citaat.

Dit boek laat de veelzijdigheid van het werk van Toonder zien. Maar bovenal is het een kijkboek geworden waarin zo duidelijk te zien is dat Toonder niet alleen een taalkunstenaar was met literaire kwaliteiten maar ook dat hij over een enorm beeldend vermogen beschikte.

‘De Bommelparade’ verscheen oorspronkelijk in 2011 met daarin 1200 karakters uit de Bommelsaga. Deze uitgave is al geruime tijd uitverkocht, maar nu verschijnt er een nieuwe versie. Voor deze tweede druk is het aantal lemma’s flink uitgebreid en tekende Tim Artz een prachtig omslag.

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.