De biografie van Philip Roth

Next Post
Previous Post

 


Het resultaat van Blake Baileys jarenlange onderzoek naar Philip Roth, een uiterst leesbare, allesomvattende biografie van een van de grootste schrijvers van onze tijd.

• Blake Bailey
Philip Roth
de biografie
Bezige Bij, april 2021
9789403129716, hardcover, 880 pagina’s, € 49,99

<< o.a. te koop via bol.com >>


De veelgeprezen biograaf Blake Bailey [wikipedia] werd door Philip Roth aangewezen om zijn levensverhaal te schrijven. Volledig onafhankelijk in zijn verdere aanpak kreeg Bailey toegang tot Roths persoonlijke archief en sprak hij diens vrienden, geliefden en collega’s. Ook met Roth zelf voerde hij zeldzaam openhartige gesprekken.

Bailey beschrijft hoe Roth opgroeide in een Joods gezin uit de arbeidersklasse, hoe zijn literaire carrière bijna ontspoorde door zijn eerste, catastrofale huwelijk en hoe hij een pleitbezorger werd voor dissidente schrijvers uit het Oostblok. Ook onthult Bailey de waarheid over Roths tumultueuze liefdesleven, en dan met name zijn bijna twintig jaar durende relatie met actrice Claire Bloom.

Door de jaren heen zou Roth met elk aspect en vele verschillende stijlen van de naoorlogse Amerikaanse literatuur in aanraking komen, van realisme tot farce, van metafictie tot de tragiek van De Amerikaanse Trilogie.

Het resultaat van Blake Baileys jarenlange onderzoek naar Philip Roth is een uiterst leesbare, allesomvattende biografie van een van de grootste schrijvers van onze tijd. (uitgever)

  • over Philip Roth (1933-2018) bij wikipedia |

zie ook…

De Nederlandse editie verschijnt tegelijk met de Engelstalige uitgave, Norton 2021.

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.