Daniël in de vallei – oerboek van Jan Siebelink

Next Post
Previous Post

siebelink-vallei-2013Jan Siebelink, Samenstelling en redactie Lisa Kuitert en Mirjam Rotenstreich
Daniël in de vallei

Uitgeverij De Bezige Bij, februari 2013

gebonden, 304 pagina’s
ISBN 9789023478164, verkoopprijs € 21,50

bestel

Ter gelegenheid van de 75e verjaardag van Jan Siebelink verschijnt – dertig jaar na dato – zijn eerste en nooit eerder gepubliceerde roman.

Daniël in de vallei is de allereerste roman die Jan Siebelink schreef. Toen hij hem destijds ter publicatie voorlegde kreeg hij het advies het boek in een la te leggen, omdat het nog niet voldragen zou zijn. Daar is het gebleven totdat het ontdekt werd door Mirjam Rotenstreich en Lisa Kuitert voor de Oerboekreeks. Arjan Peters noemt het in zijn bijdrage een fascinerende roman: ‘Onvoldragen maar wel voltooid. Hét gebeurt hier nog niet, maar het komt eraan. Dat voel je.’

In Daniël in de vallei zijn alle obsessies en motieven uit het oeuvre van Jan Siebelink al expliciet aanwezig. Een ontroerend boek, een feest der herkenning voor iedere liefhebber van het werk van Siebelink.

Oerboeken – Geschriften uit het begin van een schrijverscarrière, waarvan invloeden in latere werken zijn terug te vinden.

De redactie van de Oerboek-reeks wordt gevormd door Peter de Bruijn, Daan Cartens, Sjoerd van Faassen, Lisa Kuitert, Mirjam Rotenstreich en Yves T’Sjoen. In de reeks verschenen eerder oerboeken van Hella S. Haasse (2002), Jeroen Brouwers (2006), Mensje van Keulen (2008) en S. Vestdijk (2010).

Op 8 maart opent in het Letterkundig Museum tevens de tentoonstelling Het wonder dat mij is geschied over Siebelink. Kijk voor meer informatie hier.

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.