Constantijn Huygens-prijs 2017 voor dichter Hans Tentije

Next Post
Previous Post

11 september 2017 | Dichter Hans Tentije heeft de Constantijn Huygens-prijs van 2017 gewonnen. Dat is vanavond in het NPO-radioprogramma Kunststof bekendgemaakt.

De Constantijn Huygens-prijs is één van de literaire prijzen die de Jan Campert-Stichting uitreikt namens de gemeente Den Haag. Aan deze jaarlijkse oeuvreprijs is vanaf dit jaar een bedrag van € 12.000 verbonden. Voorheen was dat € 10.000.

Het werk van Hans Tentije (1944) werd eerder bekroond met de Van der Hoogtprijs, de Herman Gorterprijs, de Guido Gezelleprijs en de Karel van Woestijneprijs.

De jury roemt Tentije om zijn uniek poëtisch oeuvre. “Het is niet alleen groot, het omvat zestien dichtbundels en met De innerlijke bioscoop ook een uitstapje naar poëtische proza. Het is daarnaast van een grote consistentie en van een constante kwaliteit”.

Eerdere laureaten zijn: Atte Jongstra (2016), Adriaan van Dis (2015), Mensje van Keulen (2014) en Tom Lanoye (2013).

De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Schrijversfeest in Den Haag op 21 januari 2018. Dan worden ook de overige Haagse Literatuurprijzen van de Jan Campert-Stichting uitgereikt.

  • Constantijn Huygens-prijs | site | wikipedia | berichten
    oeuvreprijs toegekend door de Jan Campert-Stichting

uitgaven van Hans Tentije bij bol.com

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.