Codex Bierenbroodspot

Next Post
Previous Post

Gerti Bierenbroodspot
Codex Bierenbroodspot

Een uniek kunstboekobject met gegraveerde koperen omslag, op groot formaat van 35 x 45 cm, in een strikt beperkte oplage van 100 exemplaren, genummerd en gesigneerd.

> Uitgeverij Komma,  € 4750,- | o.a. te koop bij bol.com

Gerti Bierenbroodspot maakte als beeldend kunstenaar jarenlang deel uit van het team archeologen dat onderzoek deed in de Jordaanse stad Petra. Ook in andere landen in het Midden-Oosten was zij betrokken bij archeologisch onderzoek.

Met deze Codex volgt ze de stijl van een lange manuscriptentraditie, met name geïnspireerd door de Codex van Leonardo da Vinci, die in zijn aantekenboeken observaties, tekeningen, studies en filosofische meditaties vastlegde. In deze Codex BierenBroodspot vind u een nieuwe mythologie, met tekeningen, schetsen, en notities die aanduiden hoe ideeën zijn ontstaan over bijna een halve eeuw van reizen in een wereld van continue verandering.

In deze Codex een verslag en verhalen van verloren gegane beschavingen, en van landen waar de kunstenaar te paard of met haar Land Rover op zoek ging naar schilder avontuur. De Codex werd een beeldhouwwerk met 50 nieuwe schilderijen, honderden foto’s en collages, en kronieken van plaatsen en streken waar Gerti woonde en werkte en die nu vaak door oorlog of toerisme van hun magie beroofd of zelfs vernietigd zijn.

Codex Bierenbroodspot is een prachtig koperen kunstobject, exclusief in een strikt beperkte oplage genummerd van 1-100. Voor de liefhebber, voor de echte verzamelaar.

Hoe fantastisch zou het zijn uw eigen exemplaar open te doen en de geur van cederhoutparfum in te ademen. Zo begint Codex Bierenbroodspot, een boek dat tegelijk een kunstobject is, gevat en gebonden in echt rood koper dat ingegraveerd is met door Gerti Bierenbroodspot ontworpen letters.

| Gerti Beerenbroodspot

Deze speciale uitgave is te bestellen via bol.com

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.