Carlos Ruiz Zafon: ‘De gevangene van de hemel’ – 3e deel van het Kerkhof der Vergeten Boeken

Next Post
Previous Post

zafon-hemel-2012Carlos Ruiz Zafon
De gevangene van de hemel

Uitgeverij Signatuur (A.W. Bruna), 2012
hardcover, paperback, e-book, 280 pagina’s
[o.a. te koop via bol.com]

De gevangene van de hemel is het derde en een-na-laatste deel in het vierluik rondom het Kerkhof der Vergeten Boeken. Een fantastisch verhaal vol intrige en emotie dat ons naar het Barcelona van de jaren veertig en vijftig transporteert en waarin de betovering van boeken, liefde, en vriendschap weer net zo’n belangrijke rol spelen als in de voorgaande twee. In De gevangene van de hemel komen de verhaallijnen van De schaduw van de wind en Het spel van de engel samen en leiden naar het mysterie dat zich schuilhoudt in het hart van het Kerkhof der Vergeten Boeken.

Fermín Romero de Torres staat op het punt te trouwen met zijn geliefde Bernarda. Een bezoekje van een duistere persoon, kreupel en met slechts één hand, die een peperdure editie koopt van De graaf van Montecristo, zet alles op losse schroeven. Barcelona, 1957. Daniel Sempere en zijn vriend Fermín Romero de Torres, de helden uit De schaduw van de wind, moeten er opnieuw op uit om de grootste uitdaging van hun leven het hoofd te bieden.

Net nu het leven hun schuchter begon toe te lachen, duikt er een verontrustende figuur op in de boekwinkel van de heer Sempere en hij dreigt een gruwelijk geheim te onthullen dat al decennia ligt begraven in het duistere geheugen van de stad.

De boektrailer voor dit derde deel bevat sfeerbeelden uit het Barcelona van 1957, de tijd waarin het verhaal zich afspeelt.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4okJiv6TkuY[/youtube]

Carlos Ruiz Zafon zal op 2 september aanwezig zijn op Manuscripta, de opening van het boekenseizoen en zal ook in diverse boekhandels in het land signeersessies houden.


De voorgaande delen in deze serie zijn nog steeds leverbaar:
deel 1: De schaduw van de windpaperback | hardcover | ebook 
deel 2: Het spel van de engelpaperback | hardcover | ebook

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.