C. Buddingh’-prijs 2019 voor Roberta Petzoldt

Next Post
Previous Post

16 juni 2019 | Roberta Petzoldt wint met Vruchtwatervuurlinie de C. Buddingh’-prijs 2019. De prijs voor het beste poëziedebuut werd uitgereikt tijdens het slotprogramma van het 50ste Poetry International Festival in Rotterdam.

Roberta Petzoldt
Vruchtwatervuurlinie
Van Oorschot, 2019
o.a. verkrijgbaar bij bol.com >>

De C. Buddingh’-prijs 2019 kennen wij toe aan de debuutbundel van een dichter die door een gat in een krant naar de wereld kijkt, die de wereld van soldaatjespelen in haar jeugd verbindt met een Amerikaanse student die tijdens een ritje naar de Taco Bell vertelt hoe hij zijn opleiding gaat betalen met het doden van Afghanen. We kijken mee met een turende, glurende, loerende dichter, die naar eigen zeggen door het staren ontstaat, en die niet alleen haar eigen blik maar ook onze blik op scherp zet. (jury)

Roberta Petzoldt is afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie op de afdeling Beeld en Taal. Sindsdien is ze werkzaam als dichter, actrice, beeldend kunstenares. Ze maakt haar eigen performances waarin ze muziek, poëzie en lichtprojectie tot een geheel weeft.

De andere genomineerden waren:

De juryleden van de C. Buddingh’-prijs 2019 waren Els Moors (voorzitter), Tsead Bruinja en Kila van der Starre.

50ste Poetry International Festival
De C. Buddingh’-prijs werd uitgereikt tijdens ‘Prijs de poëzie’, het slotprogramma van het 50ste Poetry International Festival Rotterdam. Naast de C. Buddingh’-prijs voor beste Nederlandstalige poëziedebuut wordt dan ook De grote Poëzieprijs voor de beste Nederlandstalige bundel uitgereikt. Deze werd gewonnen door Radna Fabias met haar succesdebuut Habitus waarmee zij vorig jaar de C. Buddingh’-prijs won.

  • C. Buddingh’-prijs | site | wikipedia | berichten
    voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut van het afgelopen jaar

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.